Povestea lui Valeriu

Am dat din intamplare peste acest site, in cautarile mele despre complicatiile care ar putea apare dupa o asemenea sarcina. Am avut si eu o sarcina pierduta cu copilul mort in burta. Am ajuns cu ajutorul lui Dumnezeu in 7 luni (eu de la inceputul sarcinii nu m-am simtit rau, nu am avut greturi stare de rau sau alte simtome grave) cand incepusem sa nu mai simt miscarile bebelusului. Am asteptat cateva zile timp in care noi am fost foarte atenti la miscarile pe care ar fi trebuit sa le simt in burta si am simtit unele miscari care ne-au facut sa credem ca sunt ale bebelusului.

64855104
Se instalase o tensiune in casa referitor la acesta problema cu miscarile bebelusului. Eu simteam ca ceva nu este in regula dar ca si sanatate nu ma simteam rau, ma duceam si la servici. Asadar vineri 13 februarie am fost dimineta la maternitate ca sa vedem ce se intampla si m-au vazut 2 medici la ecograf unde am aflat ca bebelusul este mort. Medicii de aici din Buzau vroiau sa-mi faca cezariana iar noi nu am dorit asta si ne-am dus la Bucuresti la maternitatea Filantropia. Aici am stat internata 4 zile si duminica noaptea (15.02.) am nascut natural un baietel la 7 luni dar mort. Era mort de o saptamana in burta mea…Medicii de aici m-au intrebat daca mi-a fost rau daca am simtit ceva candva dar eu m-am simtit bine. I-au facut analize bebelusului pentru a stabili cauza mortii. De la anatomie patologica mi-au spus ca a fost un hematom pe placenta aparut dintr-o lovitura sau ca am ridicat ceva greu (am cam tinut cont si nu am ridicat sau sa ma fi lovit pe timpul sarcinii). Am cerut copilul acasa (iar duhovnicul ne-a spus ca suntem o familie crestina iar noi ne-am spovedit si impartasit pe toata perioada sarcinii la o luna si putem sa-i dam un nume copilului si sa-l pomenim la adormiti si sa-i facem toate soroacele).

lumanare
Asa am facut, luni pe 16.02. am ingropat bebelusul (Valeriu de la Valeriu Gafencu Sf.Inchisorilor) intr-un cimitir din Buzau. L-am vazut, era frumos, semana mai mult cu Ionut (sotul meu).

icoana-valeriu

Durerile psihice sunt mai mari decat cele fizice. La primul control dupa ce am nascut mi-a spus de situatia fibromulul pe care il aveam de cand am ramas insarcinata (am descoperit la prima ecografie din sarcina ca am un fibrom de 1 sau 2 cm) ca acum are 9 cm si ar trebui operat. Acest fibrom nu a influentat sarcina (sau cel putin asa mi-au zis de la spital). Acum nu prea stiu ce sa fac sa fac operatie sau sa incerc vreun tratament naturist. Aceasta sarcina a fost prima si ne dorim copii. Sper sa ne lumineze Dumnezeu sa luam decizia cea mai buna. Acum imi este greu, imi este foarte frica de urmatoarea sarcina. Maica Domnului sa oroteasca pe toate femeile care au trecut printr-o pierdere de sarcina.

Va multumesc pentru ca am avut ocazia sa impartasesc cu voi aceasta incercare din viata noastra.

Casellina

2 răspunsuri la Povestea lui Valeriu

 1. Rox zice:

  Dumnezeu sa va ocrotească și sa va dea puterea de a continua călătoria prin aceasta lume știindu l pe Valeriu un înger!

  • Dragă Rox, conform învățăturii Bisericii Ortodoxe – acest blog este unul ortodox – noi știm că NU putem să îi numim pe copiii noștri ”îngeri” sau noi să ne numim ”mame de îngeri” sau ”tați de îngeri” sau ”părinți de îngeri” nici măcar metaforic, deoarece:

   1. Îngerii sînt ființe spirituale, ei nu au nici mame, nici tați. Ei sînt creați de Dumnezeu, din nimic, nu din ceva preexistent şi nici din fiinţa lui Dumnezeu.

   2. Pruncii sau bebelușii pe care i-am pierdut, pe care i-am născut fără de viață, sînt copiii noștri, sînt ființe umane, supuse atît morții și păcatului strămoșesc, cît și proniei și iconomiei lui Dumnezeu. Și, de aceea, trebuie să înțelegem că sînt oameni și să îi asumăm drept ființe umane, ca provenind din trupul nostru uman, nu ca făcînd parte din cetele îngerilor.

   Așadar, vă rog să vă însușiți învățătura Bisericii Ortodoxe (a cărei fiică cred că sînteți) și să nu vă mai referiți la copiii/pruncii morți înainte de vreme ca la niște ”îngeri”, deoarece – pur și simplu – ei sînt OAMENI.
   Bucurie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s